Norske Talenter er populært både blant talentene som deltar, og blant TV-seerne. For mange unge talenter, kan dette være en anledning til å vise seg fram, og få oppmerksomhet, selv om de ikke vinner selve konkurransen. Bare det å komme til audition, og komme på TV, kan være nok til at man klarer å slå gjennom med talentet sitt. For dersom man er flink, blir man lagt merke til.

Det er ikke alltid det er så mange sjanser til å vise fram talentet sitt, og derfor strømmer talenter til når det er audition for Norske Talenter og andre lignende konkurranser på TV. For å starte en karriere innen underholdningsbransjen, trenger man oppmerksomhet og omtale, og deltakerne som drar på audition blir ikke bare vist på TV, mange av dem blir også omtalt i lokalaviser og får dermed oppdrag. Slik kan man komme i gang og begynne å tjene penger på talentet sitt.

Norske Talenter er åpent for alle typer talenter, selv om det er sangere og musikere som dominerer. Men det dukker også opp dansere, tryllekunstnere og folk som driver med andre spennende ting. Dette gir et variert program, som TV-seerne selvsagt setter pris på. Flere komikere har også deltatt i Norske Talenter, og noen av dem har også vist stort talent. Flere av dem har sikkert en karriere foran seg innen humor, dersom de ønsker det. Så langt har ingen komiker vunnet Norske Talenter, og oddsen deres til å vinne er dermed ikke særlig stor på bettingsider.

Det er TV-seerne som bestemmer hvem som vinner Norske Talenter, og ofte peker det seg ut favoritter ganske tidlig i konkurransen. Det kommer sikkert til å dukke opp nye komikere neste gang Norske Talenter blir sent på TV, men ettersom sangere og musikere dominerer konkurransen, er det mest sannsynlig at det blir en sanger som vinner finalen. Andre TV-kanaler har også arrangert egne konkurranser for komikere, og dette er kanskje den beste løsningen for komikere som vil slå gjennom.