Nordmenn liker humor. Man trenger alltid noe å le av, selv i perioder der livet er vanskelig. Humor kan ta brodden av smerte og redsel, og humor kan også rette søkelyset mot politikere og samfunnsproblemer.

Stand up er populært i Norge, og det er alltid morsomt når noen gjør narr av de som sitter ved makten. Politikere og politiske saker er populære humortemaer, og det er også populært å snakke om nyhetssaker. Suksessen til TV-programmet Nytt på nytt viser hvordan man kan le av nyhetene.

Nordmenn liker også parodier, enten det er parodier på politikere og kjendiser, eller parodier på musikere. Kristian Valen er en komiker som er kjent for å parodiere ulike sangere, både norske og internasjonale, og han gjør det med stor suksess. En annen ting nordmenn liker er revyer og sceneshow. Mange lokale teaterlag setter opp revyer som handler om lokale saker, og disse har en tendens til å trekke veldig mange tilskuere, særlig fra nærområdet. Stand up har også blitt populært, både på lokale scener og på store, nasjonale scener. Noen av de største sceneshowene drar på turné rundt om i landet, men de fleste showene spilles i de store byene.

Nordmenn oppsøker også norsk humor på TV og på Internett. Flere sketsjer fra TV blir lagt ut på nettet etterpå, slik at man kan se dem igjen og igjen og dele dem med venner og kjente. Mange TV-program blir også lagt ut på nett-TV, slik at man kan se dem igjen når man har anledning. Det er også mulig å lese mer om norske komikerne i artikkelen ”De beste stand up-komikerne”.